21 januari 2022

De inzet van een advocaat: verplichte kost bij een echtscheiding

advocaat scheiding

Wanneer je met je partner hebt besloten om te gaan scheiden, dan is dat natuurlijk een zeer heftige beslissing en gebeurtenis. Dit heeft een grote impact op je huidige, maar ook je toekomstige leven. Wat het er nu allemaal ook niet makkelijker op maakt is dat je talrijke zaken dient te regelen om de echtscheiding goed vorm te geven. Besef je hierbij dat alleen een goede advocaat de scheiding kan aangeven bij de rechter. Aan te raden is om dan een familierecht advocaat in de arm te nemen. Deze is namelijk gespecialiseerd in het zo correct mogelijk ontbinden van huwelijken en het afhandelen van echtscheidingen in het algemeen. 

advocaat scheiding

Kies een advocaat met deze eigenschappen

Als je je echtscheiding op een zo goed mogelijke manier wilt laten verlopen kies je bij voorkeur een familierecht advocaat met deze eigenschappen:

  • Een advocaat die aantoonbaar kennis en ervaring heeft als het gaat om zaken die met het familierecht te maken hebben, zoals uiteraard het geval is bij echtscheidingen.
  • Een advocaat die het hart op de juiste plek heeft zitten en er dus niet op uit is om conflicten aan te wakkeren of bestaande conflicten te verergeren.
  • Een advocaat die snel kan schakelen en je zaak niet langer laat duren dan strikt noodzakelijk is. Dit is belangrijk, want als je eenmaal de beslissing hebt genomen om te gaan scheiden, dan kan het proces maar beter zo snel mogelijk afgerond zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *